Laat een pakkende sollicitatiebrief schrijven 2017-11-20T16:49:40+00:00
cv invulservice
cv herschrijven
maatwerk cv
sollicitatiebrief

Laat een pakkende sollicitatiebrief schrijven

Gericht geschreven op een concrete vacature

Met alleen een cv ben je er nog niet, maak je sollicitatie compleet met een overtuigende sollicitatiebrief. Laat een pakkende sollicitatiebrief schrijven, want na het schrijven van meer dan 350 brieven weten we precies voor elke functie/ vacature een pakkende en unieke sollicitatiebrief te schrijven.

Wat vermeld je allemaal in een sollicitatiebrief, of ook wel motivatiebrief genoemd? Er is ontzettend veel dat je zou willen vertellen. Over jezelf, waarom je solliciteert, waarom je past bij de functie, wat je aanspreekt in het bedrijf enzovoort. De ruimte is beperkt, in één kantje moet je de lezer overtuigen. De kunst is om jouw geschiktheid voldoende duidelijk te maken, zonder dat je teveel informatie prijsgeeft. Wat vertel je wel en wat bewaar je voor het sollicitatiegesprek? Een goede motivatiebrief schrijven is niet eenvoudig, maar die baan is wel belangrijk. Laat een pakkende sollicitatiebrief schrijven door vakmensen die er dagelijks mee bezig zijn, dan weet je zeker dat het fantastisch wordt!

Prijs: €95,-

Sollicitatiebrief laten schrijven

Sollicitatiebrief laten schrijven

Het schrijven van een pakkende sollicitatiebrief is niet eenvoudig, maar onmisbaar voor een sollicitatie. Een sollicitatiebrief schrijf je altijd gericht op een concrete vacature. Hierbij dien je rekening te houden met de functie-eisen en dien je je te verdiepen in het bedrijf. Met deze informatie is een sollicitatiebrief het meest passend op de vacature te schrijven.

Onze schrijvers hebben inmiddels jarenlange ervaring met het schrijven van pakkende en creatieve sollicitatiebrieven. We weten hoe een brief dient te worden opgebouwd, we verdiepen ons in de vacature en nemen de website van het betreffende bedrijf door om de missie/visie te achterhalen. Dit in combinatie met je eigen cv kunnen we een gerichte sollicitatiebrief voor je schrijven die weerspiegeld wie jij bent en wat je te bieden hebt.

Verwerktijd: 3 werkdagen.

 Dit is hoe we een pakkende sollicitatiebrief schrijven:

 • De missie/visie van het bedrijf (website) wordt onderzocht

 • De functie-eisen uit de vacature worden aandachtig doorgelezen

 • In lijn met de vacature wordt er een unieke sollicitatiebrief geschreven

 • Aanlevering in Microsoft Word om nadien zelf nog bij te kunnen houden

 • Levering binnen 3 werkdagen

Een krachtige sollicitatiebrief, hoe wordt dit nu opgebouwd?

Het begint met een goede inleiding die de lezer grijpt en verleidt om verder te lezen.
Deze alinea is vaak het meest saaie en voorspelbare gedeelte van de brief. Dit is de alinea waarin een selecteur snel kan afhaken. Door het vermijden van standaard bewoordingen onderscheid je je van de concurrentie en houd je de lezer vast.

Een motivatie in het middenstuk waaruit jouw compatibiliteit met de vacature en het bedrijf blijkt.
Oprecht of niet, de selecteur wil over het algemeen nog steeds horen waarom je voor hun bedrijf en juist die functie gaat. Met de juiste beredenering zorgen we ervoor dat je een authentieke indruk maakt, en de werklust sterk naar voren komt.

Een argumentatie in de voorlaatste alinea waarin toegelicht wordt wat uw meerwaarde is voor deze functie.
Waarom jij? De essentie van jou als kandidaat. Onze objectieve blik ziet haarscherp wat juist jouw toegevoegde waarde in deze functie, voor dit bedrijf en vooral ten opzichte van de vele andere kandidaten.

Een passende afsluiting.
De uitsmijter. Wij zien het als een laatste kans waarin je je sympathieke karakter kunt laten blijken. Door deze ‘punchline’ geef je de selecteur het laatste zetje, en met een glimlach wordt jouw sollicitatie op de juiste stapel neergelegd!

Bestelformulier Sollicitatiebrief

 • Vermeld hier de link naar de vacature of kopieer en plak de tekst van de betreffende vacature in het tekstveld.
 • Om een gerichte sollicitatiebrief te kunnen schrijven hebben we ook je huidige cv nodig.
 • Standaard is de levertijd 3 werkdagen.
 • De totale investering in een fantastische sollicitatiebrief:
  0,00 €
 • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.

Webwinkel Keurmerk

Waarom een motivatiebrief zo belangrijk is

Werkgevers zijn kritischer dan ooit in het beoordelen van een schriftelijke sollicitatie Het is al vele malen bewezen dat onze originele cv templates sneller leiden tot een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Maar naast een originele lay-out en goed ingericht cv is natuurlijk de motivatie ook ontzettend belangrijk. Het is niet makkelijk, veel sollicitatiebrieven lijken op elkaar. Ze bestaan vaak uit een opsomming van de functie eisen uit de vacaturetekst maar dan vertaald naar eigenschappen. Hoe doe je dit anders? Hoe kun je toch de interesse wekken in jou als persoon en overtuigend brengen dat je bij het bedrijf en de functie past?

Wij hebben hier ervaring mee en weten waaruit de opbouw van een goed onderbouwde motivatiebrief bestaat. Met mooie zinnen zorgen we dat het heel prettig leest en inhoudelijk zorgen we voor de juiste triggers bij de vacature. Natuurlijk in een template voor een keurig geheel in combinatie met het cv.

Persoonlijk.
Een sollicitatie is heel erg persoonlijk en we werken er samen naartoe om het beste resultaat te verkrijgen. Het zal ons helpen als je in eigen woorden aangeeft waarom deze werkgever je aanspreekt en waarom je denkt bij dit bedrijf te passen. Hoe meer informatie, hoe persoonlijker de brief, en hoe groter de kans van slagen. Want het gaat immers over jou. Jouw eerste indruk moet een feest van herkenning zijn.

Functiegericht.
De sollicitatie wordt gericht op de door jou aangeleverde vacature. We doen research en leven ons in. Er wordt gekeken naar de bedrijfscultuur, de functie eisen, zelfs nieuwsberichten en actualiteiten worden ingezet indien deze te vinden zijn. Alles uit de kast. Zo wordt al snel duidelijk dat de sollicitant oprechte interesse toont en zijn huiswerk gedaan heeft.

Voor meerdere sollicitaties te gebruiken.
Indien dit écht nog nodig is, zal de brief voor meerdere sollicitaties gebruikt kunnen worden. Er wordt rekening gehouden met de opstelling en de motivatiebrief wordt verwerkt in Microsoft Word. Per sollicitatie pas je de functie, het bedrijf en uw uitgelichte eigenschappen, kennis en ervaring zelf eenvoudig aan. Maar houd het authentiek; kies steeds de belangrijkste vaardigheden, competenties en eigenschappen voor de functie, die je ook écht bezit. Daarmee maak je de slagingskans het hoogst.

Kansen benutten.
Ieder woord in de brief is een kans om indruk te maken. We wegen ze dan ook zorgvuldig af. Het is jammer om ruimte te verspillen aan informatie die reeds in de ‘personal pitch’ vermeld is of elders in het cv is uitgelicht. Niks dubbelop, geen opvulwoorden of standaardzinnen. In plaats daarvan streven we naar rake teksten vol essentiële informatie. Alles moet kloppen. Het eindresultaat is een consistente sollicitatie waarbij het cv en motivatiebrief als twee puzzelstukjes in elkaar passen.

Herschrijven motivatiebrief.
Stel: je hebt een mooie brief geschreven. Maar je twijfelt. Of je hebt de brief al lang in gebruik en hebt een nieuwe insteek nodig. Of de inhoud is goed, maar je zoekt mooiere woorden en pakkende zinnen. Laat ons ernaar kijken. We kunnen het volgende voor je betekenen:

 • Spelling en grammaticacheck
 • Indeling optimaliseren. De juiste informatie op de juiste plaats:
  1. inleiding
  2. motivatie
  3. argumentatie
  4. afsluiting
 • Redigeren. We herformuleren de gebruikte tekst om de leesbaarheid te verbeteren met een soepel lopend verhaal als resultaat.

Dit is een van de meest essentiële momenten van een sollicitatie! Dus zorg ervoor dat jouw motivatiebrief eruit springt, opvalt en gelezen wordt! Verras de lezer met een mooie lay-out, een doeltreffende inhoud en zorg ervoor dat je niet meer wordt vergeten. Een sterke en unieke motivatiebrief in combinatie met een cv in eenduidige lay-out zorgt dat je nu wél uitgenodigd wordt voor het gesprek!

0
CV formats gedownload
0
CV’s herschreven
0
CV invulservice
0
CV’s op maat geschreven

Laat werkgevers versteld staan met een baanbrekende cv

Onze cv’s worden gebruikt door werknemers bij onder andere deze bedrijven. Sluit je ook aan en vergoot je kansen!

Samenwerking SNS Bank. Sollicitatiebrief schrijven
Samenwerking Google. Sollicitatiebrief schrijven
Samenwerking Oracle. Sollicitatiebrief schrijven
Samenwerking Adidas. Sollicitatiebrief schrijven
Samenwerking ING Bank. Sollicitatiebrief schrijven
Samenwerking Essent. Sollicitatiebrief schrijven
Samenwerking Ziggo. Sollicitatiebrief schrijven
Samenwerking Belastingdienst. Sollicitatiebrief schrijven
Samenwerking Universiteit Leiden. Sollicitatiebrief schrijven
Samenwerking Rabobank. Sollicitatiebrief schrijven
Samenwerking Microsoft. Sollicitatiebrief schrijven
Samenwerking KLM. Sollicitatiebrief schrijven