Wel of geen foto op je CV?

Solliciteren is jezelf presenteren. De keuze om wel of geen foto op je CV te plaatsen, is geheel aan jou wat je over jezelf vertelt en/of laat zien. Als je vindt dat het plaatsen van een foto verwacht wordt in een functie of je vindt dat het invloed kan hebben bij een positieve beoordeling, dan staat een foto mooi op je CV. De kans is groot dat een presentatie met foto meer aanspreekt en daardoor beter onthouden wordt.

Echter zijn er wel een aantal richtlijnen waar je rekening mee kunt houden om het gewenste effect te bereiken:

1. Een foto die tijdens je vakantie is gemaakt met je zwembroek aan, tijdens een stapavond of gezellig op een terras met een glas wijn in je hand, is ‘not done’. Realiseer jezelf goed dat solliciteren een zakelijke aangelegenheid is. Zorg dat je foto in ieder geval past bij dit doel.

2. Een foto hoeft niet per definitie een professioneel gemaakte foto te zijn. De fotokwaliteit van een mobiele telefoon of digitale camera zijn tegenwoordig erg goed.

3. Probeer een lichte en effen achtergrond te gebruiken;

4. Maak bij voorkeur een foto met natuurlijk licht. Licht van lampen kan een vertekenend beeld geven;

5. Kies een moment waar je op je gemak bent om de foto er zo natuurlijk mogelijk uit laten zien;

6. Maak zoveel mogelijk foto’s vanuit verschillende posities. Bekijk ze vervolgens eerst op je computer alvorens je de beste eruit kiest.

Dus als je een foto op je CV plaatst, zorg er dan in ieder geval voor dat je er op je best opstaat!

By | 2016-07-28T08:11:36+00:00 maart 3rd, 2014|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment